Een dagje Zeeland verkennen? Genieten van de Zeeuwse natuur en cultuur? Dat kan, want Walcheren heeft u genoeg te bieden…

Wat dacht u van een bezoek aan onze Provinciehoofdstad Middelburg. Op maandag kunt u in Middelburg naar een boeken en verzamelmarkt, elke donderdag is er markt met verse groente en fruit, bloemen, vis, stoffen enz. en elke eerste zaterdag van de maand is er een vismarkt en rommelmarkt.

De markt gezien? Beklim dan de Abdijtoren De Lange Jan en breng een bezoek aan het Zeeuws Museum of Miniatuur Walcheren. Of toch liever een rondvaart vanaf het Veerse Meer naar Middelburg of een ritje met de paardentram? Het kan allemaal in Middelburg

Ook Vlissingen, de stad van Michiel de Ruyter is zeker een bezoek waard. Denk bijvoorbeeld aan de kilometers lange boulevard met talloze eetgelegenheden of ga naar het muZEEum en ervaar de betekenis van de zee. Nog meer te weten komen over het zeeleven? Dan kunt u ook nog een bezoekje aan het Arsenaal brengen. Op vrijdag kunt u in Vlissingen naar de weekmarkt in de Spuistraat.

De stad niets voor u? Denk dan eens aan een bezoekje aan Veere of Domburg.

Een dagje in de natuur? Een bezoekje aan het Zeeuws Biologisch Museum, een wandeling door de bossen en duinen van de ‘De manteling van Walcheren’, wandelen over de schorren en slikken van de Oosterschelde en kennismaken met het zeeleven? Het oorlogsmuseum staat in Westkapelle. Maar om typische landschapskenmerken van Zeeland te bezichtigen hoeft u niet ver te gaan, want bij ons in de Heereweg, vindt u een vliedberg, ook wel werven of bergjes genoemd, die kenmerkend zijn voor Zeeland.

Ook mensen die graag fietsen, kunnen in Zeeland hun hart ophalen. Voor mooie fiets (en wandelroutes) kunt u kijken op www.routesinzeeland.nl. Op deze site kunt u 160 verschillende routes vinden in Zeeland.

Neeltje Jans en Waterland Neeltje Jans, waar u alles te weten komt over de Deltawerken en de watersnoodramp 1953, mag u eigenlijk niet missen als u in Zeeland bent. De Zeeuwse cultuur is ondermeer ontstaan door de strijd tegen het water. De laatste regel van het Zeeuwse volkslied is niet voor niets ´…ik worstel moedig en ontzwem!´ Daar is Neeltje Jans een typisch voorbeeld van.